Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana bapların semtı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Projeye en birebir Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı güzel suhuletle açılan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine destelı olarak değişmiş olur.

Demetevler mahallesinde bulunan çalışmaletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış kapısı dokumalması gerekmektedir.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın rahat açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda bölümler arası yangın intikalini belirli bir dem aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayıcı kapılardır.

Binanın tipine ve kullanmaına sargılı olarak, yangın kapkaloriın mukteza peklik süresi belirlenmelidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Özellikle duyarlı ve ömre bedel materyallerin olduğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve oturakında hiçbir cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve Yangın Merdiveni Kapısı en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page